Polisa privatnosti

Svrha ove Polise Privatnosti (u daljem tekstu: Polisa) je da vas obavjesti o tome koje sve informacije možemo prikupljati (u daljem tekstu "mi", "nas", "naša") od vas, kada posjetite našu web lokaciju/stranicu - samopriroda.com (u daljem tekstu: ova web stranica ili naš web sajt "), te kako će se takve informacije koristiti, s kim se te informacije mogu dijeliti, vaši izbori u vezi sa sakupljanjem, uporabom i distribucijom takvih informacija, sa vašom mogućnošću uređivanja, ažuriranja, ispravljanja ili brisanja takvih informacija i sigurnosnih procedura koje smo implementirali da zaštitimo vašu privatnost i osobne podatke.

Mi preduzimamo sve neophodne napore kako bismo osigurali da naša obrada vaših osobnih podataka zadovoljava standarde Uredbe EU o općoj zaštiti podataka 2016/679 Evropskog Parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine, poznatoj kao GDPR (General Data Protection Regulation).

Ako se ne slažete sa svim odredbama ili nekim odredbama ove Polise, molimo Vas da ne koristite našu web stranicu!


Skupljanje informacija

U različitim prilikama možemo od vas tražiti određeni tip osobnih podataka:

-vaše ime i prezime;

-telefonski broj;

-e-mail adresa;

-adresa dostave.

Nadamo se da ćete nam pružiti ove informacije. Međutim, ako ne želite da nam otkrijete vaše osobne podatke, molimo vas da ih ne dostavljate. To ujedno znači da mi nećemo moći da vam pružimo uslugu koju ste tražili.

Podnošenjem vaših osobnih podataka na našem web sajtu, suglasni ste i dajte nam vašu suglasnost za prikupljanje, obradu, korištenje, čuvanje i otkrivanje vaših osobnih podataka.

Takođe mi možemo prikupljati podatke koje ne identifikujemo osobno, kada posjetite našu web lokaciju (npr. IP adresu, tip pretraživača, ime domena, datum i vrijeme posjeta, prikazane stranice, vrijeme provedeno na našem web sajtu itd.). Ove informacije se sakupljaju i analiziraju u cjelini kako bi se poboljšalo funkcioniranje i sadržaj web sajta. Više informacija možete naći u odjeljku o kolačićima ove Polise.

Možemo proširiti spisak osobnih podataka koji su vam zatraženi izmjenom ove Polise.


Uporaba informacija

Mi koristimo informacije koje nam pružate u različite svrhe:

-za ispunu kontakt obrazca/narudžbe na našoj web stranici;

-da bismo razumijeli i ispunili vaše potrebe i želje;

-da razvijamo nove i poboljšavamo postojeće ponude usluga i proizvoda;

-za praćenje i analiziranje trendova, statistike, korišćenja i aktivnosti u vezi sa našim web sajtom;

- u marketinške svrhe (za eventualno dodavanje na našu listu pretplate e-pošte, slanje promotivnog materijala I ponude putem e-pošte oglašavanja, direktnog e-mail marketinga, online reklama, banera itd.);

-za ispunjavanje zakonskih i regulatornih zahtjeva;

Informacije koje nisu osobno prepoznate mogu se koristiti za analizu trendova i statistike, poboljšanje rada sajta i serviranje sadržaja i reklama.


Obrada

Vaše osobne podatke obradićemo ispravno i pravično i ne koristimo ih izvan svrha o kojima smo vas obavjestili. Koliko god smo u mogućnosti, mi ćemo osigurati da su svi vaši osobni podaci točni i ažurirani. Obrada osobnih podataka vrši se kroz sljedeći ciklus: (sakupljanje, sistematizacija, akumulacija, skladištenje, ažuriranje (ažuriranje, modifikacija, eksploatacija, distribucija), uključujući njihov prenos), depersonalizacija, blokiranje, uništavanje osobnih podataka.


Čuvanje osobnih podataka

Podaci se čuvaju u skladu sa važećim zakonima nadležnosti subjekta podataka, na sigurnosnim lokacijama u EU. Mi preduzimamo razumne korake da obezbjedimo da osobni podaci koje sakupljamo o vama ostaju točni, blagovremeni i sigurni.

Nažalost, nikakav prenos podataka preko Interneta ne može biti garantovano 100% siguran i dok se trudimo da zaštitimo vaše osobne informacije, ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Mi nećemo biti odgovorni za gubitke koje vi ili neko lice može iskusiti kao rezultat povrede povjerljivosti u vezi sa vašim korišćenjem web sajta ili bilo kakvih informacija koje prenosite na našu web lokaciju. Takođe, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za podatke koje podnosite ili primate od nas putem Interneta ili zbog bilo kakvog neovlašćenog pristupa ili korišćenja tih informacija, a mi ne možemo i ne garantiramo za te podatke koje ste nam prenjeli ili poslali da će biti primljeni ili da se neće mijenjati prije ili nakon prenosa.

Slažete se da ne držite nas (vlasnike, kreatore I uređivače web sajta - samopriroda.com) i naše prethodne, sadašnje i buduće zaposlene, službenike, direktore, izvođače, konsultante, savjetnike, vlasnike kapitala, dobavljače, prodavce, pružaoce usluga, matična preduzeća, podružnice, zastupnike, i affiliate (zajednički naziv, "treća strana") odgovorne za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje vrste nastale kao rezultat bilo kakvog oduzimanja, presretanja, modifikacije, brisanja, uništavanja ili korištenja informacija pruženih putem našeg Veb sajta.

Mi možemo čuvati vaše osobne podatke I do 2 godine.


Prenos osobnih podataka

Mi možemo prenositi vaše osobne podatke trećoj strani koja distribuira proizvod koji ste naručili dok ste koristili našu web lokaciju/stranicu. Kao prodavac možemo dijeliti vaše podatke sa trećim licima i pojedincima koji su se povezali sa izvršenjem vaše narudžbine (tj. obavjestiti Call-centre, kurirske usluge).


Otkrivanje osobnih podataka

Možemo otkriti informacije koje sakupljamo o vama  ukoliko postoji osnovan razlog da vjerujemo da:

- je neophodno identifikovati, kontaktirati ili pokrenuti pravnu akciju protiv lica ili entiteta koji mogu nanijeti štetu vama, nama ili drugima;

-je to neophodno zbog službenog ispitivanja državnih organa;

-je neophodno obezbjediti poštovanje odredbe zakona ili zahtjeva sudskih postupaka koji se tiču ​​nas;

Takođe možemo otkriti informacije kad smatramo da to zakon zahtjeva.


Pristup ili ispravke vaših informacija

U mogućnosti ste da ispravite, ažurirate ili promjenite vaše osobne podatke koji nam se pružaju, slanjem e-maila.

Pored toga, možete od nas tražiti da obrišemo vaše osobne podatke iz naše baze podataka. Po Vašem zahtjevu e-poštom da prekinemo obradu vaših osobnih podataka. Naši kontakt podaci su navedeni u nastavku. Koristićemo komercijalno I tehnički razumne napore kako bismo prihvatili sve takve zahtjeve.          

Takođe možete odustati od primanja eventualnih promotivnih poruka od nas u bilo kom trenutku prateći uputstva u tim komunikacijama. Ako se odjavite, možda ćemo vam i dalje poslati ne-promotivne obavijesti, kao što su tehnička obavještenja, podrška ili administrativna obavještenja ili informacije o promjenama ove Polise.

Takođe imate i druga prava koja vam daju EU zakoni o zaštiti podataka, uključujući, ali ne ograničavajući se na: zahtjev za besplatan pristup vašim ličnim podacima koji su nam dostavljeni i koji su predmet obrade; da budete svjesni izmjena uslova ove Polise na efikasan način prije implementacije novih amandmana ili nove politike obrade informacija; da imate lak pristup tekstu ove Polise i njenim izmjenama i sl.

Ukoliko imate bilo kakav zahtjev, žalbu ili zahtjev za nas u vezi sa obradom vaših osobnih podataka sa naše strane, molimo vas da pošaljete na naš kontakt e-mail, koji vam je naznačen pri kraju teksta ove Polise privatnosti.

Vaš E-mail treba da sadrži:

-vaše ime I prezime i druge osobne podatke, koje ste ostavili na našem web sajtu da biste nam pomogli da vas identifikujemo;

-opis čimbenika koji dovode do zahtjeva, potraživanja ili žalbe i tražene svrhe (ažuriranje, ispravka ili brisanje ili ispunjenje neke naše dužnosti).

Mi razmatramo sve zahtjeve upućene od vas u roku od 14 dana prije nego što odgovorimo na zahtjev, potvrdimo vaš identitet i pronađemo vaše osobne podatke u našoj bazi podataka. Ukoliko je vaš zahtjev ili informacije nepotpune, zatražićemo dodatne informacije za vašu identifikaciju, koje će vam se dostaviti u roku od 5 dana od dana prijema zahtjeva za ispravljanje grešaka. Ako ne dostavite traženu dokumentaciju ili informacije u roku od 5 dana od dana prvobitnog zahtjeva, smatraće se da ste se odrekli vašeg zahtjeva, žalbe ili pritužbe. Kada vaš zahtjev bude primljen sa kompletnim informacijama, predviđeni termin od 14 dana počinje ponovo. Ako u ovom roku nije moguće odgovoriti na vaš zahtjev, obavijestićemo vas o razlozima za kašnjenje i datumu kada će se vaš zahtjev rješavati, a koji u svakom slučaju ne može biti duži od 30 dana nakon isteka prvog roka .


Cookies (kolačići)

Kolačić je mali podatak koji se šalje sa naše web lokacije i čuva na vašem računaru od strane vašeg web pretraživača dok pretražujete. Kolačići dozvoljavaju web aplikacijama da odgovaraju vama kao pojedincu. Web aplikacija može prilagoditi svoje operacije svojim potrebama, sličnim i neželjenim uslugama prikupljanjem i pamćenjem informacija o vašim pretragama.

Naša internet stranica koristi kolačiće da vas razlikuje od drugih korisnika naših stranica. Ovo nam pomaže da vam pružimo dobro iskustvo kada pretražujete našu web stranicu, da pratite svoje navike na Internetu, omogućavaju nam ciljanje reklama, što vam može biti zanimljivo i omogućava nam da poboljšamo našu web stranicu.

Od kolačića možemo dobiti vašu IP adresu, vašu geo lokaciju, tip pretraživača, ime domena, datum i vrijeme posjeta, prikazane stranice, vrijeme provedeno na našoj web lokaciji itd.

Većina web preglednika je podešeno da prihvataju kolačiće kao podrazumjevane. Možda želite da se isključite isključivanjem kolačića (pogledajte meni pomoći u vašem pregledniku).


Linkovi treće strane

Sajt može sadržavati veze sa web stranicama kojima upravljaju i održavaju treće strane, nad kojima nemamo kontrolu. Sve informacije koje pružate trećim stranama biće regulisane u skladu sa uslovima politike privatnosti svake stranice i podstičemo vas da istražite i postavljate pitanja prije nego što otkrijete bilo kakve informacije operaterima trećih strana. Mi ne snosimo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj, radnje ili smjernice trećih strana. Uključivanje trećih strana na našem web sajtu nikako ne predstavlja prihvatanje sadržaja, akcija ili politika takvih web stranica. Provjerite pravila treće strane pre nego što pošaljete bilo kakve osobne podatke ovim web stranicama.


Zaštita djece

Naša web stranica je stranica za opštu publiku koja je dizajnirana ili usmjerena na osobe starije od 18 godina. Mi nećno prikupljati, koristiti ili distribuirati bilo kakve osobne podatke od djece mlađe od 18 godina. Ako, međutim, saznamo da su osobni podaci o djetetu mlađem od 18 godina prikupljeni na našoj web lokaciji, uložićemo razumne napore da odmah ga izbrišemo iz naše evidencije.


Izmjene u Polisi

Ova Polisa može se s vremena na vrijeme mijenjati. Zadržavamo pravo izmjene ove Polise privatnosti u bilo koje vrijeme. Svaka izmena ove Polise stupa na snagu odmah nakon objavljivanja najnovije verzije na našem web sajtu. Obavještavamo vas putem e-maila o promjenama koje mogu biti povezane sa ciljem obrade osobnih podataka, uslova skladištenja, primanja podataka o osobi i drugih bitnih promjena ove Polise. Ako se ne slažete sa promjenama u našoj Polisi, molimo Vas da ne koristite Internet sajt nakon objavljivanja takvih promjena na mreži i povučete vašu suglasnost za obradu osobnih podataka od nas. Korišćenjem Web stranice nakon objavljivanja promjena ove Polise, slažete se sa svim takvim promjenama.


Pitanja ili komentari ili kako nas kontaktirati

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Polisi, molimo kontaktirajte nas na [email protected]

Ova Polisa privatnosti stupila je na snagu 25. svibnja 2018.

NAPOMENA: Rezultati proizvoda na sajtu samopriroda.com zavise od osobe do osobe. Proizvođač ne može garantovati jednake rezultate svim korisnicima.